Turbeskrivelse

Dag 1. Fra Gjevilvasshytta til Jøldalshytta

Vi anbefaler å dra inn til Gjevilvasshytta kvelden før og starte SignaTUR Trollheimen neste morgen. Første etappe går gjennom de østlige, slake delene av Trollheimen, forbi de vakre vernede området i Minilla og over til Jøldalshytta. 

Dag 2. Jøldalshytta til Trollheimshytta

Til Trollheimshytta er det tre merka turalternativer: "Normalruta" med flott utsitk fra Geithetta, en lettere variant går ned etter frodige Svartådalen, og for de sprekeste anbefales turen som går høyt, langt og gjennom dramatiske landskapsformer, over Trollhettas tre topper. Vel framme ved Trollheimshytta bør det legges inn en ekstra overnatting for enten å ta den flotte toppturen til Snota, eller dagstur i den flotte storfuruskogen Folldalen.

Dag 3: Trollheimshytta til Fjellgården Kårvatn

Turen mot fjellgården Kårvatn, hvor TT har egen selvbetjent hytte, stiger først langsomt opp gjennom storfuruskogen innunder Snotamassivet og tar inn daldragene mellom Salen og Neådalssnota. Nauståbua ligger midtvegs på turen og er satt opp som rastehytte og for nødovernatting. Fra munninga av Naustådalen åpner utsikten seg utover Todalen med fjellgården Kårvatn.

Dag 4. Fra Kårvatn til Innerdalen

Turen over til Innerdalen er bratt og kort. Utsikten fra Bjøråskaret mot Innerdalsfjella og Innerdalen djupt nede er noe av det vakreste du kan oppleve. I Innerdalen er det tre overnattingsmuligheter:

1) Renndølsetra er ei betjent privat seterkvarteret med setring i sesongen.

2) Innerdalshytta, som er ei betjent privat hytte.

3) Her ligger også gamle Innerdalshytta som er ei selvbetjent DNT-hytte. 

Dag 5. Innerdalen til Fjellgården Bårsgården

Mot Bårdsgarden er det også to varianter, i høyfjellet om Langvatnet med mektig utsikt eller nede mellom de praktfulle fjellene og gjennom den karakteristiske Innerdalsporten. 

Dag 6. Bårdsgarden via Okla til Vassendsetra

Neste dagsetappe går turen over til Vassendsetra. Denne dagen legger vi turen oppom Okla. Utsikten fra toppenpunktet minner om opplevelsen av fjord og fjell med utsikt over hele Trollheimen og over til Dovrefjell.

Dag 7. Vassendsetra til Gjevilvasshytta

Siste dagen går turen opp mot Riaren og over til den frodige Gjevilvassdalen. På denne strekningen bør man vurdere å legge turen innom Indre og Midtre Gjevilvasskammen eller oppom Blåhø.

SignaTUR Trollheimen er en opplevelse som gjør inntrykk på et åpent tursinn. En tur du bør unne deg!